Boekpresentatie 14 april a.s.

Op zaterdag 14 april a.s. is het weer zo ver: de presentatie van het Jaarboek van de HKBB. Zaal open en koffie klaar om 14.30 uur. Aanvang presentatie 15.00 uur. En behalve een warm welkom, vooral ook een muzikaal welkom: muziekvereniging Volharding 125 jaar! Tot dan!

5 reacties op Boekpresentatie 14 april a.s.

 • Hans Avis schreef:

  Ben zeer geïnteresseerd in ‘t verre verleden van Bobeldijk/Berkhout! Mijn directe voorouders met familienaam AVIS komen in Berkhout als bruidspaar voor op 15-1-1690 (ondertrouw op 1-1) Betreffende Dinghnum Jacobsz. van de Bobeldijk en Maartje Pieters uit Berkhout! Eerst op 1768 wordt in onze stamboom voor ‘t eerst de naam Aves gebruikt als achternaam en één jaar later zowaar als Avis vermeld! Etersheim/Schardam richting Den Burg/Texel komt dit tot stand! Mogelijk kunnen jullie me ooit nog ‘ns tegemoetkomen als jullie toevallig aanknopingspunten weten te vinden middels o.a. secundaire bronnen! Maartje overleed in 1738 te Berkhout en Dinghnum zou mogelijk in Hoorn in 1740 overleden zijn, terwijl ik vermoed, dat ie in 1664 in geboren zou kunnen zijn in Abbekerk/Lambertschaag.. Afijn, fijne dag morgen bij de presentatie van ‘t jaarboek van de HKBB! Succes met al jullie werk!

 • Jan Blokker Vz. schreef:

  Ergens in de stamboom Blokker-Renooy komt ook de naam AVIS voor.
  Dat is Klaas Avis. die huwde met Duw Renooy. Kinderen :
  Corrie huwde met Cor Zijp, Duw huwde met W.Verhagen,Lies huwde met Jan Roos en er was nog Dirk.
  Geboortedata enz. heb ik niet, maar de kinderen waren leeftijdsgenoten van mijn ouders die 1905-1906 zijn geboren. Verhagen was smid in Benningbroek of Sijbekarspel. O.a. met hun zoon Klaas zat ik van 1943-1947 op de Openbare Mulo in Hoorn.

  • Hans Avis schreef:

   Cornelia Hermina (Corrie) is geboren op 25-5-1899; Dieuwertje (Duw) Avis is geboren 5-11-1901; Engelina Elisabeth (Lies) Avis is geboren 4-5-1896 en Dirk Dingnum (Dirk) is geboren op 16-5-1900; allen te Midwoud! Hun ouders waren inderdaad Klaas Avis en Maartje Renooij (dus niet: Duw/=Dieuwertje!) Leuk om uw reactie te mogen vernemen via deze onvolprezen site! Uit eigen ervaringen opgetekend dus! Een zekere Mekke Korver was getrouwd met Maartje Avis, welke in Berkhout woonden zo tussen 20-9-1864 en 7-4-1869, komende uit Blokker en later naar Hoorn vertrokken. Ook is te Berkhout overleden Trijntje Avis op 13-1-1894, echtgenote van Dirk Broer! Ook leden van de familie AVIS…

 • Hans Avis schreef:

  De bovenvermelde Klaas Avis (echtgenoot van Maartje Renooij) is trouwens ook te Berkhout overleden op 21-5-1948 (waarvan acte!)

 • jan blokker vzn. schreef:

  Sorry voor mijn late reactie,maar ik ben blij met de aanvullende data en namen.
  Overigens was het noemen van Duw als echtgenote van Klaas een simpele.fout.
  In de stamboom op mijn computer staat wel Maartje.
  Met de andere genoemde “Avissen” is geen link te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De nieuwsbrief

De nieuwsbrief

Ons jaarboek 2010 is uitverkocht, maar u kunt het online lezen en bekijken. Klik op de afbeelding. Veel plezier!