Ongekende belangstelling bij boek(en)presentatie HKBB

Zo’n 400 bezoekers waren zaterdag 23 april jl aanwezig tijdens de boekpresentatie van de HKBB. In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een echte dorpsreünie waar Berkhouters en Bobeldijkers van heinde en ver op af komen. Er was weer heel wat te genieten deze middag. Toneelvereniging Kunst naar Kracht blijkt ook de filmkunst uitstekend te verstaan. Met een hilarische, slapstickachtige film stond de vereniging nog maar eens stil bij het 650-jarig bestaan van Bobeldijk in 2015. De zaal genoot ervan. Het eerste exemplaar van het Jaarboek 2015 werd uitgereikt aan Henk Pietersma; geboren en getogen Bobeldijker, die met zijn 86 jaar nog steeds actief is op zijn tuindersbedrijf. Henk droeg een fraai gedicht voor.

Annet Wood presenteerde haar boek over Berkhout tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar liefst 240 pagina’s geschiedenis met soms onthutsende feiten. Er was zeer veel belangstelling voor het boek. Het eerste exemplaar reikte zij uit aan Marianne Maars Nierop, kleindochter van de in 1944 door de bezetter vermoordde Jan Maars Nierop.

De HKBB kijkt terug op een zeer geslaagde middag. Iedereen bedankt voor zijn medewerking en komst. De boeken kunt bestellen in onze webwinkel. Of nog beter: word of maak iemand lid van de HKBB.

1 gedachte over “Ongekende belangstelling bij boek(en)presentatie HKBB”

 1. Beste redactie,
  Ik lees op internet over uw jaarboek 2010, daar staat een artikel in over Bobeldijk en het Stationskoffiehuis De Vriendschap.
  Mijn opa was Dirk Blokker en die was de voormalig eigenaar of pachter van dit cafe samen met zijn vrouw Jantje Gool.
  Jammer dat hier verder niks over bekend is bij jullie, ik zou dit graag willen weten.
  Het moet ergens in 1905 geweest zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie